Ensenyament vol que els mestres facin classe una hora més a la setmana

El departament d’Ensenyament vol que els mestres de Primària i els professors de Secundària de Catalunya facin classe una hora més a la setmana, i passin de 23 a 24 i de 18 a 19 hores, respectivament, en una de les primeres mesures avançades per la consellera Irene Rigau al sindicat CCOO.

La secretària de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, ha informat als periodistes que aquesta mesura afecta l’acord laboral que va signar el seu sindicat en solitari l’any 2005.

A més, Ensenyament proposa que el professorat substitut hagi de treballar nou mesos per poder cobrar el mes de juliol, quan fins ara eren només sis mesos, la qual cosa que afectaria més de 1.200 persones, la meitat de les quals cobren actualment aquest mes a canvi també de realitzar cursos d’estiu.

Font: EFE

Foto: Flickr CC (blue2likeyou)

 

16 comentaris

 • vespre

  18/05/2011 13:54

  Es veu que amb quatre mesos de vacances l’any no en tenen prou pobres mestres. Hauríeu de passar un mes treballant en un hospital, fent més hores que un rellotge, i sabríeu què és pringar.

 • Enric Doñate

  10/05/2011 16:07

  Primer ens rebaixen el sou, després baixen un 20% el pressupost del meu Institut, es a dir, com en la neteja, la llum, el gas, el tf, l’electricitat, no es pot rebaixar gaire o gens, la major part la de la rebaixa repercutirà als departaments. Ara m’augmenten una hora de classe. Que tal si això ho fessin a un treballador de la indústria des del govern en caràcter general, hi hauria vagues i queixes de tothom. Els professors no som d’aquest món pel que sembla.

 • Maria Plans

  16/04/2011 15:49

  A més, els mestres/professors que porten menys de 3 anys treballant han d’estar pendents tres dies a la setmana per veure si poden fer alguna substitució a vés a saber on, durant 3, 4, 5 dies… o si estan de sort dues setmanes o fins i tot mesos!!! uauh!
  Jo, com a interina que fa 7 cursos que treballo, com a molt he estat dos anys seguits a una escola i cada juliol hem d’estar pendents d’on ens “envia la sort”.

 • Jordi Martínez

  15/04/2011 21:11

  ràdio i no radio, esmeno el meu error!

 • Jordi Martínez

  15/04/2011 19:45

  Marina, el nostre horari als centres és un i les hores que treballem són unes altres. En Toni Clapés fa un magnífic programa de radio de 4 a 7, de dilluns a divendres. Que només treballa 15 hores a la setmana? Segur que no. La majoria dels docents també treballem a casa. Estic d’acord que hi ha moltes feines estressants, però el més important és la qualitat de l’ensenyament i amb les retallades no millorarà.

 • Maria Plans

  14/04/2011 21:52

  Marina Roca, te’n podria dir moltes de professions que cobren més que els mestres. Del grup de funcionaris, som dels que cobrem menys i sense tants privilegis…
  Però bé, a mi els altres tant em fan. Jo, per sort, faig una feina que volia fer des de petita i que, amb tot els contres que hi ha, m’estimo i gaudeixo tant com puc. Sempre dic que si tan bona feina és, no cal fer res més que estudiar la carrera i apa! tothom (?) hi és benvingut si en té ganes.
  Particularment no em fa res que treguin la sisena hora ni fer 24 hores amb els alumnes. Hi ha moltes altres coses per queixar-se, que si els pares les coneixéssin es posarien les mans al cap!!!
  A part d’haver treballat sis mesos, han de complir altres requisits per poder cobrar el juliol.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús