Menys pastisseria industrial i refrescos a les escoles

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, s’ha mostrat a favor de prohibir la venda de productes de pastisseria industrial, llaminadures i refrescos als centres escolars, com una forma de combatre l’obesitat infantil i per evitar convertir les escoles en “aparadors” de productes poc saludables.

Rigau ho ha dit en una entrevista a El món a RAC1, en què també ha rebutjat taxativament que hi hagi cap intenció de reduir la plantilla de professors a causa de la crisi. La consellera ha mantingut que per al Govern el “professorat és clau” per transmetre els coneixements i les actituds als estudiants, i que ara “més que mai la formació és indispensable”. Ha afirmat que “no hi haurà cap supressió de llocs de treball escolar” i ha afegit que totes les informacions i les xifres que es plantegen sobre la reducció del professorat que han aparegut en alguns mitjans són només “elucubracions”, ja que les mesures s’estan debatent internament.

Rigau també ha afegit que tot el que afecti el professorat es farà d’acord amb la llei i que el col·lectiu també participarà en la presa de decisions. Respecte a la retallada de despeses dels centres, la consellera ha dit que només es demanarà reduir les despeses de material, com ara d’aigua, paper, llum…; mesures d’estalvi, en paraules de Rigau, “com es faria a una casa”.

La titular d’Ensenyament també s’ha manifestat més partidària dels treballs socials per als alumnes més conflictius que de l’expulsió dels centres, de forma que es prioritzin les “mesures de compromís socials” i de voluntariat, per davant de les punitives. Des de la conselleria, en canvi, no es farà cap regulació de la forma de vestir als centres per implantar l’uniforme.

Foto: Flickr CC (Jem)

Font: ARA Societat

 

2 comentaris

 • Antoni Argent

  13/05/2011 23:00

  Jordi, com sempre, el problema ve de casa. De què serveix fer xerrades a l’hora de tutoria sobre els bons hàbits alimentaris quan els pares i mares li donen al seu fill/a “bolleria industrial” per esmorzar i berenar? De què serveix fer xerrades sobre l’acohol i drogues quan els pares els venen a buscar a l’escola fumant? Aquestes xerrades s’haurien de fer primer pels pares i no valen excuses com “és que treballo”, “no puc…”, etc. Aquestes xerrades s’haurien de fer els dissabtes de forma que pares/mares i fills/es poguessin compartir la xerrada però ja sé que això és una utopia. Però per això anem malament a nivell educatiu, perquè es tenen altres prioritats i els pares són els primers a pensar que els fills els hem d’educar els mestres i estan totalment equivocats. Sinó que no en tinguin, de fills!

 • Jordi Marín

  08/04/2011 9:26

  He de dir que trobo encertada la mesura de plantejar el tema de l’alimentació a les escoles i instituts pel que fa al tipus de productes que els alumnes poden adquirir als centres. És una llàstima que no pugui posar fotos als comentaris perquè n’adjuntaria una d’uns professors noruecs que vam tenir al centre d’intercanvi en veure l’aparador del bar de l’institut.

  No té cap mena de sentit ni és coherent que d’una banda ens facin impartir continguts, a les tutories especialment, que fomentin els bons hàbits alimentaris i de l’altra, només sortir de classe, els alumnes puguin comprar el que vulguin al bar de l’institut.

  El problema però no es resoldrà prohibint , feu una ullada als comerços de l’altra banda del carrer, què hi ha al davant de l’escola?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús