Els dislèxics tindran més temps per fer les proves de selectivitat

Les proves de selectivitat d’aquest any seran més sensibles a les necessitats dels alumnes de batxillerat que pateixen dislèxia. Aquests nois i noies disposaran de més temps i tindran una atenció específica a l’hora de corregir els seus examens, sobretot els relacionats amb les proves de llengua.

La Secretaria d’Universitats i Investigació de la Generalitat ha assegurat que es tracta de no penalitzar les notes per la reiteració d’errades ortogràfiques que puguin cometre aquests estudiants, que pateixen un transtorn que afecta la lectura, l’escriptura i l’aprenenentatge.

Atenent les demandes d’aquest col·lectiu, el Consell Interuniversitari de Catalunya, a través de la Comissió de Proves d’Accés a la Universitat (PAU), ha valorat les dificultats que tenen els dislèxics per fer els examens.

Foto: Flickr CC (Tiberiu Ana)

1 comentari

  • Dolors Vila

    07/04/2011 22:33

    Ja és hora que es comenci a pensar amb alumnes amb aquest tipus de problemes i/o altres ja que això en proves oficials ni a primària és té en compte. LLavors de què ens serveix als mestres d’adequar el currículum (continguts, temps, ….) si en les proves d’avaluació externa no és té en compte?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús