Només un 20% dels nous mestres són homes

La dona té una presència majoritària en la docència i aquest protagonisme es mantindrà en els pròxims anys. Només cal fer una ullada a les aules de les universitats. La majoria dels aspirants a mestres d’educació infantil i primària són dones. Les dades de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat (corresponents al curs 2009-10) indiquen que només tres de cada cent futurs professors d’educació infantil són homes. En el cas d’educació primària, quatre de cada cinc estudiants són dones.

En algunes facultats, l’escassa presència d’homes és ben palpable. A la UAB, el curs passat hi havia matriculats a educació primària 469 dones i només 87 homes. Els experts atribueixen aquesta desproporció al poc prestigi social que té formar nens petits i al fet que sigui una professió mal pagada.

Podeu llegir el reportatge sencer a l’ARA Premium des d’aquest enllaç.

2 comentaris

 • Roser Orquin

  14/04/2011 18:25

  Jo a vegades em demano si no serà per aquesta desproporció que als nois els costen més els estudis. Està demostrat que homes i dones utilitzem el llenguatge de manera diferent, i que la llengua d’aprenentatge és important a l’hora de comprendre els continguts (és un dels motius pels quals, tradicionalment, hi ha més fracàs entre els afroamericans: la seva llengua mare i la llengua d’escolarització són dues variants diferents). Els homes s’haurien de prendre l’educació com a deure social? Calen homes per educar homes? No ho sé. Només pregunto ^_~

 • JOAN GUTIERREZ VIÑALS

  09/04/2011 11:56

  Ser mestre no és qüestió de gènere. És fruit de vocació. Hi hagi més dones que homes tant se val. El que realment importa és que les noves fornades de mestres, motivin a l’alumnat perquè siguin virtuosos (generosos, optimistes, perseverants, sincers…). Si com a mestres els motivem perquè en siguin, és algo que els ajudarà tota la vida. I això, tots ho podem fer ja que no és qüestió de gènere.
  JOAN GUTIÉRREZ – Mataró-

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús