La UE veu manca de col·laboració entre mestres de la mateixa escola

Eugenio Rivière, el responsable a la Comissió Europea d’eTwinning, un programa europeu de col·laboració de centres escolars, adverteix que hi ha una falta de col·laboració interna del claustre de professors en molts sistemes escolars del continent. “Quan parles amb professors de tot Europa, en molts casos et diuen que és més fàcil col·laborar amb un soci de l’altra punta d’Europa que dins del mateix centre educatiu”.

Rivière, que ha participat en la Conferència Europea Anual d’Agermanament Escolar, a Budapest, considera que la formació d’equips de professors de diferents disciplines compromesos en projectes d’eTwinning influiria en la reducció d’aquesta manca de col·laboració interna.

Tots els centres de preescolar, Primària, Secundària i Batxillerat dels estats membres poden participar en l’eTwinning, una comunitat de centres escolars d’Europa en què docents de tots els països participants tenen l’oportunitat de dissenyar i compartir un projecte educatiu sobre una o diverses assignatures mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Actualment, uns 130.000 docents europeus participen en un projecte d’aquestes característiques, cosa que representa més d’un 3% del professorat, és a dir, una mitjana d’1,4 professors per centre.

Via: 3cat24.cat

 

 

 

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús