Les ludoteques esdevenen centres de suport familiar

Les ludoteques privades que fins l’any passat funcionaven a Catalunya s’han convertit en centres de suport familiar. El canvi ha estat generat per la nova normativa que regula aquests centres que ha motivat que la majoria de propietaris hagin decidit canviar-los el nom per esquivar-la. Un dels objectius del decret que regula el funcionament de les ludoteques era evitar que fessin de llars d’infants camuflades, ja que moltes feien aquesta funció sense complir amb els requisits que calen per obrir un negoci com aquest.

Aquests establiments, sense cap regulació oficial, atenen nens i nenes d’entre 0 i 14 anys que hi van a passar algunes hores del dia. A la pràctica, però, malgrat el canvi de nom, continuen fent la mateixa funció que abans: a mig cmaí entre una ludoteca i una llar d’infants.

Joan Bascoñana, president de l’associació ALPIC que agrupa una seixantena de Centres de Suport Familiar repartits per tot el país, ha reclamat a l’administració que els doti d’una normativa per acabar amb el buit legal.

Font: Catalunya Ràdio

Foto: Flickr CC (Eyeliam)

 

2 comentaris

 • zineb el mebrouki

  09/04/2011 19:43

  51815IOK
  DEW

 • zineb el mebrouki

  09/04/2011 19:43

  HOLA AQUESTA NOYICIA ES MOLT INTERESANT

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús