153.617 sol·licituds de preinscripció al curs 2011-12

Un total de 153.617 sol·licituds de preinscripció s’han presentat a tot Catalunya per als estudis obligatoris -des de P3 fins a quart d’ESO- per al pròxim curs escolar 2011-2012, informa el Departament d’Ensenyament. Aquestes sol·licituds es concentren majoritàriament en els cursos de P3, inici de l’edat escolar als tres anys, i primer d’ESO, quan es produeix el canvi de l’escola primària a l’institut, cap als 12 anys.

Per resoldre les situacions d’empat, s’ha establert un nombre aleatori per ordenar les sol·licituds, en un sorteig públic al Departament d’Ensenyament i que ha donat com a resultat el 17.642. Tots els sol·licitants han rebut, segons la mateixa font, un missatge al telèfon mòbil en el qual se’ls ha informat de la puntuació obtinguda en la preinscripció i del número de desempat que els correspon.

El dia 23 d’aquest mes es faran públiques als centres escolars les llistes amb els barems definitius i el 2 de maig es publicaran les llistes amb la relació dels alumnes admesos.

En la preinscripció per al curs pròxim s’ha inclòs com a novetat atorgar cinc punts en cas d’empat als alumnes que hagin tingut el pare, mare o germà com a exalumne al centre al qual es vulgui accedir, una opció que s’ha al·legat en 24.179 de les preinscripcions presentades.

Aquestes 24.179 sol·licituds representen el 15,7% del total i, d’aquestes, un 1,65% -2.542 nens i nenes- s’han beneficiat d’aquest criteri per desempatar, indiquen les dades del departament. Precisament, aquest criteri de desempat va ser durament criticat per discriminatori pel Síndic de Greuges i ICV-EUiA i també per la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac), que el va recórrer davant els tribunals.

Foto Flickr CC (Elisabeth Albert)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús