Teràpies amb gossos per millorar la socialització dels infants

Els Centres d’Ensenyament Especial (CEE) de la Diputació de Tarragona estan oferint aquest curs un programa de teràpia assistida amb gossos amb l’objectiu de millorar la comunicació afectiva i la socialització dels infants. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya que s’està portant a terme als CEE ubicats a Tarragona, Reus i Tortosa. La Diputació destaca els ‘bons resultats’ que està donant aquesta activitat terapèutica que es desenvolupa un cop a la setmana i que s’adreça a alumnes amb necessitats educatives especials derivades de diferents causes físiques o psíquiques. Els gossos que s’utilitzen per aquestes sessions són de diverses races i provenen de gosseres.

Com funciona aquest projecte pioner?

El programa ofereix tres sessions en funció de les necessitats de cada grup d’alumnes. Una d’elles s’adreça a infants de 3 anys amb plurideficiències i serveix per treballar l’estimulació. Una altra de les sessions terapèutiques amb gossos està pensada pels alumnes d’entre 6 i 10 anys amb trastorns greus de desenvolupament i discapacitats intel·lectuals moderades. En aquest cas, la teràpia els ajuda a connectar-se amb el seu entorn. La tercera sessió va dirigida als nens i nenes d’entre 10 i 12 anys i té com a principal objectiu que els alumnes aprenguin a treballar habilitats socials, actituds, valors i normes que hauran de posar en pràctica en el seu dia a dia.

Resultats molt positius

El diputat delegat d’Ensenyament Especial de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, ha assegurat que “els nens i nenes que participen en aquestes sessions han fet un salt en afectivitat i expressivitat, millorant les seves capacitats de comunicació verbal i no verbal”.

Els centres de Tarragona i Reus compten amb catorze gossos i el projecte el desenvolupa l’empresa Carelia Via Social en el marc del seu programa ‘Tan Amigos’. D’altra banda, el CEE Sant Jordi, ubicat a Tortosa, compta amb dos gossos de la raça huskie, i l’ensinistrador caní, Marcos Javier Ibáñez és fa càrrec del projecte conjuntament amb el personal docent del centre.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús