Un milió d’euros per estimular la prejubilació dels mestres

El Govern destinarà un milió d’euros a estimular la prejubilació dels mestres que porten 28 anys d’exercici en la docència i fan 60 anys. La decisió pretén rejovenir el planter del cos deixant vacants més places que sortiran a concurs públic. Les previsions apunten que uns 2.000 professionals podrien acollir-se a aquesta mesura. El consell executiu d’aquest dimarts també aprova canvis en la formació professional per adaptar-la millor a les exigències de l’empresa. Quedaran integrats els tres sistemes de FP: la reglada, l’ocupacional dels aturats i la contínua per als empleats en actiu. La setmana passada ja es va nomenar Melcior Arcarons com a director general de la FP, que treballarà a cavall de les conselleries d’Ensenyament i Empresa. La reforma obrirà la porta perquè els centres creïn estudis propis –només homologats a Catalunya–, donarà més joc a l’ensenyament a distància i incorporarà la llengua estrangera en el currículum.

11 comentaris

  • vespre

    29/03/2011 15:05

    @ Cornellanenc: i per què han estat els mestres qui s’hi han oposat? Vols dir que els sembla malament jubilar-se als 60 anys? No siguis hipòcrita.

    @ Joan Ducròs: Tinc dues nenes a primària, és clar que no sóc a classe amb elles però sí que et puc dir que els seus mestres tenen moltes menys ganes de fer feina que quan jo anava a escola: no les porten a piscina, ni de colònies, ni d’excursió, i encara ens renyen als pares per haver de treballar quan els nens tenen vacances.

    @ Teresa: sigues realista, una cosa és no permetre l’intrusisme (els mestres tampoc el permeteu) i l’altra cosa són les opinions. TOTHOM opina sobre la feina dels metges, tothom en sap més que tu, ha vist per internet no sé què, la vident o la quiropràctica o la professora de ioga els han dit una altra cosa, troba que l’has fet esperar massa a la consulta, que li has de receptar tal cosa que també pren la veïna o directament se’t posen violents.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús