Arrenca el període de preinscripció

El període de preinscripció per al curs escolar 2011-2012 ha començat aquest dilluns amb el desacord d’una part de la comunitat educativa amb el criteri d’admissió d’atorgar més punts als alumnes amb pares o germans que hagin estudiat en un centre escolar, en cas d’empat.

El Departament d’Ensenyament ha establert que el període de preinscripció per al segon cicle d’educació infantil (3-6 anys), educació primària (6-12 anys) i ESO (12-16) per al curs 2011-2012 es realitzarà entre els dies 14 i 25 de febrer.

La sol·licitud de preinscripció s’ha de presentar preferentment al centre educatiu escollit en primera opció, a les oficines municipals d’escolarització o també als serveis territorials del departament, acompanyada de la documentació necessària per acreditar els diferents criteris del barem, com proximitat del domicili, entre d’altres.

El 15 de març es faran públiques als centres les llistes d’alumnes amb els seus corresponents punts de barem i es podran presentar les reclamacions que es considerin pertinents durant els tres dies següents.

El dia 23 de març es faran públiques les llistes definitives -amb l’aplicació del barem- i el dia 2 de maig es coneixeran les llistes dels alumnes admesos, i la matrícula es realitzarà entre els dies 6 i 10 de juny vinents.

El nou criteri complementari per resoldre les situacions d’empat, aprovat recentment pel govern d’Artur Mas, pel qual s’atorga cinc punts als alumnes que hagin tingut el pare, la mare, els tutors o germans escolaritzats en ensenyaments gratuïts i universals al centre per al qual es presenta la sol·licitud ha creat malestar en part de la comunitat educativa.

Així, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) ha presentat un recurs d’alçada contra aquesta decisió del govern català en opinar que “incentivarà les desigualtats en les oportunitats educatives”.

El Síndic de Greuges, de la seva banda, ha considerat que l’aplicació del criteri d’admissió suposarà una discriminació per raó de naixement i, de la seva banda, ICV-EUiA opina que “discrimina” les famílies d’immigrants o les d’aquells que no tenen un pare o mare que hagi estat escolaritzat al nostre país.

El Departament d’Ensenyament, que dirigeix Irene Rigau, ha indicat que amb la introducció d’aquest nou criteri es vol donar valor a la implicació de les famílies a l’hora d’escollir el centre educatiu dels seus fills

2 comentaris

 • Montse Eixample

  21/02/2011 10:45

  És pot considerar que comença la veritable loteria del nen, malauradament el nostre sistema educatiu ni tant sols permet matricular el nostre fill o filla a l’escola pública del barri, tot s’acaba convertint en una agonia i una angoixa. Com és possible que per una escola de barri que hi hagi 50 places 20 les ocupen els germans, i per les altres 30 hi hagi més de 100 sol•licituds, que passarà amb els 70 alumnes que es queden fora? És una vergonya.

 • Quim Uratge

  20/02/2011 21:24

  preinscripció per a un nou curs amb dràstiques retallades. però no haviem quedat que educació o ensenyament o com li vulgueu dir era de capital importància pel futur d’aquest país?
  http://www.youtube.com/watch?v=4cOh0iJTlGM

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús