Tenir un pare o un germà exalumne donarà punts en cas d’empat

El Departament d’Ensenyament ha establert les dates del període de preinscripció al segon cicle d’educació infantil, educació primària i ESO per al curs 2011-2012. Enguany la preinscripció es farà entre els dies 14 i 25 de febrer. La sol·licitud de preinscripció s’ha de presentar preferentment al centre educatiu triat en primera opció, a les oficines municipals d’escolarització o als serveis territorials del Departament. S’haurà d’acompanyar de la documentació necessària per acreditar els diferents criteris de baremació.

El 15 de març es faran públiques als centres les llistes baremades i es podran presentar reclamacions durant els tres dies següents. Més tard, el 23 de març, es faran públiques les llistes baremades definitives i el 2 de maig es coneixeran les llistes d’alumnat admès. La matrícula, finalment, serà del 6 al 10 de juny.

Per primera vegada, tenir pares o germans exalumnes sumarà 5 punts en cas d’empat per accedir a una escola o institut. La conselleria d’Ensenyament ha incorporat aquest nou criteri en el procés de preinscripció. La mesura pretén, segons va dir ahir la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, valorar “la importància de la implicació de les famílies” a l’hora de triar centre. Era una reivindicació de les escoles concertades i un compromís electoral de CiU. Fins ara ja es donaven 40 punts als alumnes amb germans al centre o amb pares que hi fan de mestres. La federació de famílies d’alumnes Fapac, majoritària a la pública, troba “perillós” el nou criteri. El seu vicepresident, Àlex Castillo, creu que Ensenyament “vol mantenir l’ stato quo de les escoles concertades, afavorint que famílies que ja no viuen prop d’un centre hi puguin continuar anant”. Tot plegat, diuen, no ajudarà a desfer els guetos escolars: escoles públiques amb una proporció molt alta d’immigrants.

La Fapac estudia portar l’acord de govern als tribunals perquè creuen que vulnera l’article 14 de la Constitució, que fa referència a  igualtat d’oportunitats davant la llei, tal com explica aquesta notícia de l’ARA Més.

3 comentaris

 • joan

  14/02/2011 20:01

  D’ensenyament sembla que no es pugui esperar gaire més, no?.
  De debò a ningú se li pot acudir un criteri que discrimini positivament en funció d’algun paràmetre més seriós. Per què no desempatem a partir de l’alçada del nen? … o millor encara! … que entri el nen si el pare és ros i guapetonet. Impresentable.
  Fins avui … res que doni sensació de consellera consistent i conselleria amb projecte.

 • Mireia Pérez Cubero

  08/02/2011 11:01

  Els 5 punts de desempat per exalumnes a la preincripció de les escoles, crea un sistema de castes escolars: si mai has anat a aquella escola, mai hi aniràs, no tindràs ni la opció! Tens el gomet al front d’haver-hi anat? Doncs passa…
  Li les famílies que van anar a escoles que ara estan tancades? I els nouvinguts a qualsevol ciutat, encara que siguin del poble del costat?

 • LAnna

  07/02/2011 11:40

  Hem sembla molt bona idea.
  Mai ningú estarà content.
  Penseu amb el 5 punt per families monoparentals!! Estàn ajuntats no casats i ténem més punts!!!!!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús