Ni un euro públic per a les escoles que separen nens i nenes?

El govern espanyol vol retirar la subvenció a les escoles que separen els nens de les nenes. Així ho recull l’article 16.2 de la nova llei d’igualtat de tracte. Tot just el govern espanyol n’ha enllestit el redactat; ara caldrà negociar-lo al Congrés després de passar pel Consell d’Estat. El text dóna peu a ambigüitats però la secretaria d’Estat d’Igualtat manté que l’esperit de la llei és vetar els concerts educatius als centres que separen alumnes. CiU s’hi oposa. A Catalunya, la nova consellera d’Ensenyament Irene Rigau ha donat suport a les escoles que practiquen l’educació diferenciada. Podeu llegir la notícia de l’ARA, El País i La Vanguardia. I també aquest article del The New York Times sobre educació diferenciada.

8 comentaris

 • MOntse Sordé Mentruit

  03/06/2011 7:54

  El que sigui ,sense diners públics. Que aquells que vulguin educació per als seus fills diferenciada, la paguin. Els diners públics han de ser democràtics a l´hora de repartir i hi ha trets que no ho són. A les concertades, per exemple, tenim que a les aules de P3 amb 25 nens al setembre, hem de fer esforços enormes per tirar endavant amb una tutora sola. AQUÍ SI QUE S’HI HA DE FER ALGUNA COSA, LA SALUT DE LA MESTRA I DELS NENS QUE NO PODEN SER ATESOS SI ELLA NO TÉ MOLT RODATGE …Pensem-hi!!

 • Alfonso

  02/04/2011 19:37

  Per molt que la gent ho vulgui, tal com diu el primer comentari, el següent pas podria ser separar per races i segur que hi ha pares que ho voldrien. Hi estaríem d’acord? No ho crec.

  Llavors quins interessos hi ha? Religiosos. Es tracta de continuar concertant escoles religioses (i elitistes!) amb diners públics.

  No hi crec en tot això. Els vicis se’ls ha de pagar cadascun.

 • Lluís Garibaldi López

  23/02/2011 23:15

  Hillary Clinton des de 2002 promou la oferta de aules públiques específiques per a nois i específiques per a noies. La oferta per exemple al estat de South Carolina ha passat de 0 escoles PUBLIQUES específiques a 154 el 2009.

  USA va prohibir els anys 70 aquest tipus d’escola pública. El 2002 va fer marxa enrrera… Com sempre la pena del estat espanyaol va 30 anys enrera, i no ho fa per pedagogia sino per ideologia de partit: com per demanar que em borrrin del cens!

 • rosa baus

  16/01/2011 20:03

  Sóc mestre de la pública, i la meva experiència em diu que la manera d’aprendre del nen i de la nena és diferent, per tant trobo una opció ben respectable, igual que qui vulgui una escola amb anglès o tot amb francès. No estem amb una democràcia? no paguem tots impostos? doncs vinga!!!

 • ocasano2

  16/01/2011 0:05

  Hi ha moltes contradiccions amb aquest tema. No trobo bé que es separin nens i nenes a les escoles, però si hi ha una oferta i hi ha gent que la vol, d’acord, però que no es subvencioni amb diners públics. Qui s’ho vulgui pagar, que s’ho pagui, però no entre tots.
  I una altra….com és que els centres educatius públics han de tenir un responsable de coeducació (que ha de fer formació, que ha d’estar nomenat pel consell Escolar del centre, que ha de vetllar per la coeducació,…) i al mateix temps es permet educació diferenciada nois/noies?? No és contradictori???

 • Manuel

  15/01/2011 21:52

  Aquestes escoles, separen per gènere només dins de l’aula o poden “murs” a tot el centre per a separar nois de noies?.

 • mvidal19

  15/01/2011 21:26

  Crec que aquelles persones que es decideixen per aquest tipus d’escoles tenen tot el dret a fer-ho. Com qualsevol altre ciutadà paguen els seus impostos i aquests també han de revertir en l’educació dels seus fills. I no es tracta tant de segregar, com algun creuen, sinó d’una opció educativa tan vàlida com qualsevol altre i que dóna bons fruits. Per aquest motiu molts pares ho prefereixen.

 • espai disponible

  15/01/2011 16:40

  No em sembla bé la separació de sexes en la educació. Seria fer un pas enrere en moltes de les lluites que s’ han realitzat i s’ han conseguit en el segle XX (especialment moviments feministes) per a què tota persona tingui dret a la escolarització, independentment del seu sexe.
  La separació es realitza habitualment en àmbits on les gnosis religioses incideixen en aquests aspectes, i diferencien excessivament en funció del gènere.
  Avui en dia potser hi entren altres elements a considerar, com diferències d’actitud i d’aplicació als estudis etc..però això no ha de justificar la segregació. Si comencem així més endevant vindran les segregacions per llengua, per raça, per ètnia, etc.. separant cada vegada més a la societat, amb la por com a articuladora.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús