Lectura: millor la quantitat que la qualitat

Diu l’informe PISA 2009: “Els estudiants que estan familiaritzats a llegir correus electrònics, xats,  les notícies en línia, diccionaris o enciclopèdies a internet, participar a discussions de grup en línia o buscar informació a la xarxa tenen en general més habilitat lectora”. Per primera vegada, els proves PISA incorporaven aquest any un apartat dedicat a avaluar la competència lectora digital dels alumnes.

“Els resultats PISA suggereixen que la quantitat i diversitat dels materials de lectura és més important que la qualitat (llibres, revistes, còmic, textos en línia, etcètera)”, assegura el professor de la Universitat de Durhan Steven Higgins, en un article publicat a El País. “Tot i que els estudiants que llegeixen ficció tenen més probabilitats d’assolir puntuacions altes, són els estudiants que llegeixen gran varietat de materials els que aconsegueixen fer-ho realment bé”, diu textualment l’informe PISA.

5 comentaris

 • El Mestre

  12/01/2011 14:52

  Quan en demano que el Diari ARA sigui acompanyat per “Fulls Complementaris”,no en demano revistetes independents del Diari,sinó dos o tres fulls del Diari,que es poden recollir i alhora enquadernar,per exemple sobre “Història de Catalunya”,”Geografia dels Països Catalans”,”El Mar ,el paisatge,les montanyes”,és a dir,temes que ajudin els mestres i els professors a la tasca escolar.
  *Fulls dins l’ARA i el lector intel.lectual els afaria i els col.leccionaria”.

 • El Mestre

  06/01/2011 12:06

  Les comparacions són més que odioses,però com a Subscriptor de l’AVUI durant anys i panys i d’El Punt un petit temps,el Diari que és en davallada és l’AVUI per la manca de articles d’opinió més profunds i aquells fulls complementaris sobre temes tan diversos;d’El Punt,només dir-ne que substituint l’Hora del Garraf a la nostra Comarca,va recuperant de mica en mica aquell caliu de l’Hora del Garraf.
  N’estic força cofoi,l’any 2011,perquè acabo de conèixer una mica la trajectòria del diari ARA,que el trobo-justa la fusta,al meu gust tant en el bon català i millors continguts sobre diversos temes.Hi confio que duri l’ARA,perquè presenta un bon perfil periodístic.Gràcies.

 • El Mestre

  06/01/2011 11:59

  Bon Any 2011 i que els Reis Mags portin al Diari ARA molts Articles d’Opinió i singularrment fulls complementaris sobre temes com ara l’escola pública,i blogs educatius.

 • El Mestre

  06/01/2011 11:59

  Bon Any 2011 i que els Reis Mags portin al Diari ARA molts Articles d’Opinió i singulasrment fulls complementaris sobre temes com ara l’escola pública,i blogs educatius.

 • Carme Garriga Curt

  04/01/2011 14:15

  Hi estic d’acord. La lectura que enganxa és la que diverteix als alumnes. De vegades, la lectura obligatòria dels clàssics ens fa un flac favor

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús