Ensenyament obre la porta a suprimir la setmana blanca als centres que ho vulguin

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, permetrà que les escoles que ho vulguin ja eliminin la setmana blanca aquest curs. Per no crear “confusió”, la mesura serà optativa per als centres però, de cara al futur, les línies d’eliminació d’aquest espai de vacances el març “són clares”, ha afegit. A més de remarcar que la sentència del Tribunal Constitucional sobre immersió lingüística “només afecta alguns casos”, la consellera s’ha marcat com a objectius “millorar el rendiment escolar”, “lluitar contra el fracàs escolar”, aconseguir el “compromís” de les famílies i “optimitzar els recursos”. El nou Govern ja s’ha mostrat contrari a la setmana blanca i té com a objectiu eliminar-la del calendari escolar. De fet, els centres que no vulguin fer-la aquest curs ja compten amb l’autorització de la nova titular d’Ensenyament.

Pel que fa a la sentència del TC sobre el model d’immersió lingüística, Rigau ja ha dit que “no afecta el conjunt del sistema”, sinó a uns “casos particulars”. D’aquesta manera, Rigau s’ha mostrat convençuda que el més important és que els alumnes siguin competents en les dues llengües en acabar l’escolarització independentment de les hores.

4 comentaris

 • Èric Berga

  31/01/2011 21:34

  Quins nassos!
  Queda clar que ara el més important és distanciar-se de la política del PSC. I els plans anuals de centre, els calendaris escolars i la setmana que mestres i alumnes han fet per endavant on s’encabeixen, Sra. Rigau?
  No em sembla malament aquest canvi de rumb, però la organització escolar vol seguir el seu tempo natural.
  I després hem d’educar els nostres alumnes en la paciència… Per llogar-hi cadires!

 • Jaume Ruiz

  11/01/2011 23:44

  Comencem bé! El que puc dir d’aquesta consellera és que és igual que en Maragall i la Carme-Laura: aquí es fa el que em sembla perquè jo sé millor que ningú el que convé a tothom. Ja se que la setmana blanca no era cap solució a res i representava un absurd però era fruit d’un informe sobre el calendari escolar i el que no pot ser és que ni tant sols es miri com anirà. Això ja podem comptar que també ho farà amb els temes importants. Anem com sempre….

 • Laia Romà

  06/01/2011 22:23

  Almenys es comença a posar una mica de sentit comú! Aquest curs que cada escola fagi el que pugui però el curs que vé fora la setmana blanca. No és la solució a res, sinó més aviat un problema per l’escola (on ja s’hi perd prou temps en proutes coses com per perdre una setmana) ni pels pares (que no tenen els recursos per fer-hi front).

 • quim saurina

  03/01/2011 18:29

  anem bé, queda un mes i mig, i la primera que crea CONFUSIÓ és la nova consellera.
  Si ja comença així…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús