Educació o ensenyament?

Artur Mas ha signat avui el decret de nomenament dels nous membres del consell executiu. Irene Rigau hi figura com a consellera d’Ensenyament. El nou President recupera, per tant, la denominació històrica dels governs de Jordi Pujol. Pasqual Maragall va canviar el nom pel de Departament pel d’Educació.

En principi, com han apuntat alguns usuaris al Twitter, “Educació” és un terme més ampli que implica “ensenyament i també aprenentatge”.

Podeu seguir el debat a Twitter

16 comentaris

 • Antoni Argent Ballús

  30/03/2013 20:26

  Aquest any s’ha portat a terme la 3ª edició del Projecte Educatiu MILLOREM. Pretén detectar quins factors provoquen que els alumnes de secundària no aconsegueixin l’èxit escolar. Agrair la participació dels 25.000 alumnes d’ESO que hi han participat així com als centres participants. Cap a finals de maig farem públics els resultats.

  Tothom qui vulgui un exemplar de l’informe que recull les dades, resultats, conclusions i propostes de millora que ens enviï un correu electrònic a: aargent@xtec.cat

  A partir del mes de juny l’enviarem a totes les escoles i instituts de la província de Barcelona, ajuntaments, biblioteques, facultats d’educació, consells comarcals, entitats, etc… ´

  L’educació anticipa el futur més immediat… Els alumnes del present són els professionals del futur. Tingue-m’ho clar.

  Antoni Argent
  professor de secundària (interí)
  coordinador Projecte Educatiu MILLOREM
  escriptor
  emprenedor
  economista

  (molts càrrecs però només 1 sou. Que n’aprenguin els de dalt)

 • Antoni Argent

  13/05/2011 22:48

  Us penjo un enllaç perquè pogueu veure un projecte educatiu que parla sobre el fracàs escolar existent a la comarca del Vallès Oriental. A més a més, fem una sèrie de propostes al Departament d’Ensenyament que creiem que millorarien la situació actual.
  http://www.espavila.cat/pics_noticies/Informe_Projecte_Millorem.pdf

 • Antoni Argent

  13/05/2011 22:44

  És un encert el canvi de denominació per tal de deixar les coses ben clares. Però el que fa falta és que els pares facin de pares i els adults es comportin com adults. L’autoritat no té bona premsa en els nostres dies perquè es vol esborrar un passat no gaire llunyà i es prefereix el “prohibit prohibir” com si estiguessim a la selva. Per educar fa falta autoritat tot i la “dictadura de la llibertat” que estem vivint.

 • Fina Boix

  04/03/2011 23:22

  Crec que és encertat que es digui d’Ensenyament. Ja n’hi ha prou que es delegui com fins ara, en molts casos, la part principal de l’educació de les criatures a les escoles i instituts
  També és cert que, la majoria dels mestres a part d’ensenyar, estan educant constantment.
  L’educació,però, és cosa de la societat en general i no ho hem d’oblidar mai quan tenim criatures al voltant, siguem on siguem.

 • professora fa anys

  19/01/2011 15:53

  També per experiència, diré que la finalitat principal de l’escola és la transmissió de coneixements i els donar d’eines l’alumnat per tal que sàpiga cercar i tractar informació. Evidentment que els i les docents no deixem de mostrar un model de conducta i col.laborem en l’adquisició de bons hàbits i conducta, però la feina principal recau, com és lògic i com ha de ser, en les famílies. Dir “d’Educació” presuposa delegar aquesta tasca a les escoles, cosa que no pot o no hauria passar mai.

 • Kry òptimus

  11/01/2011 23:30

  La paraula “ensenyament” transmet una irresponsabilitat terrible. Jo t’ensenyo i tu ja faràs.

  Penso que des de la llar d’infànts fins a la universitat, estem en contínua educació. Ho dic per experiència.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús