Irene Rigau, nova consellera d’Educació

Una psicòloga que sempre ha exercit de mestra, Irene Rigau (Banyoles, 1951), ocuparà la conselleria d’Educació en substitució d’Ernest Maragall, en el nou govern presidit per Artur Mas. Representant de CiU en matèria educativa al llarg dels anys de Govern tripartit i negociadora de la llei d’educació per part del seu partit (pactada amb PSC i ERC, mentre que ICV-EUiA se’n va desmarcar), arriba al càrrec amb l’ombra de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a que el castellà sigui vehicular a les escoles.

Forma part des de 1980 del Consell d’Ensenyament i ha estat cap des serveis territorials d’Ensenyament a Girona (1982-1986), secretària del Consell Escolar de Catalunya (1986-1989), sotsdirectora general de Formació Permanent (1989-1993) i secretària del Consell Interuniversitari de Catalunya (1993-1999). Diputada des de 2003, va ser consellera de Benestar i Família en la sisena legislatura (1999-2003).

7 comentaris

 • El Mestre

  12/01/2011 15:04

  Ja només en resta que també Els Mestres i Els Professors en reclamin la Independència i fins i tot que alguns portin el tema als Claustres i al Consell Escolar del centre.Una altra manera “barroera” de trencar,descohesionar,anihilar la convivència i crear una psicosi de desavenències i de desvergonyiments que no hi van enlloc i l’Ensenyament de la nova Consellera i l’Educació de l’antic Conseller,tot en orris i el més important que és “L’Estudi , l’aprenentatge camí del Fracàs escolar…!!
  Com es div erteixin els polítics de sempre!.Com molts pares i mares se’n van als Consells Escolars per fer-se entir,ja que en la Política,les llistes són tancades i no se’ls veu!.

 • Ester mestra

  03/01/2011 1:09

  De nou la conselleria torna la pilota a les escoles amb el tema de la setmana blanca!
  Més hores perdudes amb reunions i consells, quan tots i totes ja sabem què volen les famílies!
  A veure com acabarà tot plegat, quins enrenous ens busquen si el que realment compta és l’educació.

 • JRoca_Font

  31/12/2010 10:44

  A mi m’agrada que aquesta Consellera hagi trepitjat les aules, almenys això ens assegura que ens entendrà una mica millor. No ho tindrà gens fàcil i per això l’hem d’ajudar al màxim, espero que estigui a l’alçada.

 • El Mestre

  29/12/2010 12:04

  Només en demano que la nova Consellera faci molt més de prestigi social dels seus sùbdits els mestres i els professors,independentment de la tasca escolar que hi facin els docents a l’aula.

 • MariaT

  28/12/2010 14:50

  Al meu entendre, el problema més gran que tenim els docents és la poca autoritat a l’aula i l’ínfim reconeixement de la nostra tasca. Fins que aquestes dues qüestions no es solventin, les mesures que s’adoptin per a la millora de la qualitat de l’ensenyament, penso que no tindran gaire èxit. Demano que quan es produeixi un conflicte amb els pares d’un alumne, sigui per disciplina o per resulats acadèmics, no es posi en dubte sistemàticament la versió del professor/a. Espero que la Sra. Rigau, que ha estat a les aules, entengui el que vull dir.

 • bastaix

  28/12/2010 14:07

  “arriba al càrrec amb l’ombra de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a que el castellà sigui vehicular a les escoles”. I si no s’en fa cas d’aquesta sentència, què passa?. Posaran a la consellera a la presó?. Detindran al President de la Generalitat?. Treuran els tancs al carrer?. Vindrà l’exèrcit “a defender la unidad de destino en lo universal”?. Em sembla que amb aquesta sentència comença el compte enrera per la independència de Catalunya.

 • Arnau Vallbo

  28/12/2010 3:42

  Esperem que ho faci millor que l’Ernest, no és gens difícil

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús