El TC nega l’educació a la llar

Els nens han d’anar a l’escola. El Tribunal Constitucional ha tancat el debat sobre l’escolarització a casa, amb una sentència contundent que recull aquesta notícia d’El País. Segons el Tribunal, la llibertat ideològica no atorga als pares la facultat d’escollir per als seus fills una educació al marge de l’oficial, des de casa. El dret que preval és el del menor. La sentència deixa la porta oberta a que l’Estat accepti aquesta opció via llei, un fet que fa temps que demanen col·lectius com Educar en Família.

El cas que ha estudiat el Constitucional és el de dues famílies de Màlaga que van haver de portar els fills a escola obligades per un jutge l’any 2003. 7 anys després, l’alt tribunal els ha denegat definitivament la possibilitat. Els nens ja tenen 14 anys.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús