Vilanova i la Geltrú aplicarà el criteri de proximitat a l’hora de fer la inscripció a un centre escolar

Vilanova i la Geltrú (ACN).- El Consell Escolar Municipal de Vilanova i la Geltrú ha aprovat eliminar la zona escolar única a la ciutat i implantar el concepte de zonificació. Des de fa més de 12 anys, la ciutat s’ha regit pel sistema de zona escolar única i els alumnes d’educació infantil i primària tenien la possibilitat d’accedir a qualsevol centre de la ciutat sense tenir en compte el lloc on vivien i, per tant, tenien la mateixa puntuació per accedir a una escola al costat de casa seva que a una de més lluny. El consell ha decidit en assemblea canviar aquest sistema i implantar el de zonificació que permetrà que els alumnes que escullin un centre proper al domicili obtinguin 30 punts i, si no ho fan, només n’obtindran 10.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Míriam Espinàs, ha explicat que el nou sistema s’implementarà el proper curs i que durant les inscripcions de principis de l’any vinent ja s’utilitzarà el nou sistema. Tanmateix, Espinàs ha explicat que el departament d’Educació ha de donar el vist-i-plau final perquè puguin tirar endavant.

Espinàs ha explicat que la zonificació que aplicaran a Vilanova i la Geltrú difereix del sistema tradicional que s’aplica a moltes ciutats de Catalunya. El sistema que s’aplicarà a la ciutat donarà l’oportunitat a l’alumne a escollir entre cinc centres públics i dos centres concertats. Un programa informàtic adjudicarà a cada alumne els set centres més propers a la seva residència i aquest haurà d’escollir per ordre de preferència el que més li interessi. Si l’alumne escull un d’aquests centres obtindrà 30 punts, en canvi, si n’escull un de més llunyà que no entra dins de la seva zona només en podrà aconseguir 10.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús