USTEC-STEs impugna el decret de direccions de centres perquè imposa un model ‘antidemocràtic’

El sindicat USTEC·STEs ha interposat aquest dimecres un recurs contenciós administratiu contra el decret de direccions aprovat recentment pel Govern. La portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, ha considerat que hi ha diverses qüestions d’aquest document que ‘no s’ajusten a dret’ com establir que els directors podran sancionar, canviar els horaris i repartir els complements pressupostaris que reben. A més, ha dit que el decret defineix una figura de direcció ‘professionalitzada i que recorda a l’època franquista’. Ha afirmat que aquest nou model crea ‘indefensió’. D’altra banda, ha considerat ‘una gran irresponsabilitat’ que l’aprovació es fes poc abans de finalitzar la legislatura.

Es tracta del tercer decret impulsat pel Departament d’Educació que impugna USTEC·STEs, ja ho va fer amb el del calendari escolar, que va ser desestimat, i el d’autonomia, que es troba en procés judicial.

Ha justificat que han impugnat tant el d’autonomia com el de direccions perquè ambdós es complementen per crear un model de gestió de l’escola pública ‘vertical, similar al de la privada’, cosa que ha considerat ‘molt negativa per a la democràcia’ i el funcionament de les escoles.

Demana al nou govern que aturi les modificacions

Després que CiU guanyés les eleccions el passat diumenge, Cañadell ha demanat al futur conseller o consellera que aturi tots aquests decrets ‘que han creat malestar’ entre la comunitat educativa i ‘no afavoreixen l’alumnat’.

En el rerefons d’aquesta demanda, Cañadell ha expressat que el que cal que faci el nou govern és ‘repensar quin tipus d’escola pública’ necessita Catalunya.

1 comentari

  • Manuel

    07/12/2010 20:57

    Si volem que l’escola pública surti del pou on es troba és imprescindible que els centres deixin de ser “autogestionats de facto”. No és la única cosa a fer però sense aquesta no es podra fer res més.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús