Els professorat de l’escola concertada reclama al nou Govern que sigui ‘més dialogant i menys prepotent’ que Maragall

Barcelona (ACN).- Els sindicats USOC, UGT i CCOO han reclamat aquest dijous al nou govern un tarannà ‘més dialogant i menys prepotent’ que el del fins ara conseller d’Educació, Ernest Maragall. Ha afegit que això és ‘bastant fàcil’ tenint en compte com ha actuat Maragall. Una de les principals reclamacions és que es deixi d’aplicar la rebaixa del 5% del sou al professorat de la concertada, ja que és una mesura ‘il·legal’. Per aconseguir-ho, reclamen que se’ls inclogui dins la llei d’economia sostenible i, per tant, passin a ser definits com a sector prioritari i no es pugui fer efectiva la retallada. A més, demanen que se’ls tornin els diners que han deixat de cobrar fins ara com a conseqüència de la baixada de sou.

El portaveu d’USOC, Francesc Portalés, ha afirmat que si es defensa que l’educació és un dels sectors prioritaris per sortir de la crisi, aquest s’hauria d’incloure a la llei d’economia sostenible per fer-ho efectiu. Per això, ha demanat als partits polítics que facin aquesta proposta al Congrés. Ha assegurat que hi havia un ‘compromís’ de les formacions en aquest sentit que fins el moment no s’ha complert.

Ha assegurat que la rebaixa del 5% en els sous dels professors que treballen en la concerta és ‘il·legal’, ja que aquests es regeixen pels convenis col·lectius i no són funcionaris, per la qual cosa defensen que no se’ls hauria d’haver aplicat.

La portaveu d’UGT, Roser Font, ha puntualitzat que no estan d’acord amb cap tipus de retallada salarial, ni en el sector públic ni el privat, però ha detallat que els processos a seguir per defensar-ho són diferents. ‘En el cas de la concertada entenem que és una il·legalitat perquè els salaris depenen d’un conveni col·lectiu i per això hem interposat els conflictes col·lectius’, ha declarat.

Davant d’aquesta situació, ha demanat que es faci una rectificació, es restitueixin els sous i s’obrin processos per tornar els diners que han deixat de cobrar fins ara.

Per fer palès el seu descontent i expressar el seu rebuig a la mesura, els treballadors de l’ensenyament privat concertat i d’educació especial es concentren cada mes davant dels serveis territorials del Departament d’Educació i lliuren per registre instàncies on sol·liciten el pagament de les quantitats descomptades fins ara.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús