Els experts recomanen que els espais per a immigrants de Vic i Reus no suplantin l’escola

L’eficàcia dels Espais de Benvinguda Educativa (EBE), que Vic i Reus van impulsar de forma pionera amb l’empenta del conseller Ernest Maragall, torna a estar en dubte. Tot i que el Departament d’Educació i els ajuntaments de les dues ciutats havien defensat els beneficis del projecte, un estudi elaborat per experts de la UVic i la UAB qüestionen la idoneïtat del recurs amb l’actual orientació.

L’informe apunta que els EBE és un element “correcte” com a espai d’acollida previ a l’escolarització, però perd el “sentit d’eficàcia” si es planteja per suplantar l’escola. “Un noi en edat escolar ha d’estar a l’escola”, afirma Antoni Tort, coordinador del Grup de Recerca Emergent de la UVic (GREUV), un dels dos equips que ha participat en la investigació.

Llegiu la notícia sencera

www.ara.cat/societat/educacio

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús