Jaume Graells: “Hauria estat un error gravíssim esperar a digitalitzar l’aula”

Estan preparats els instituts catalans per afrontar la revolució digital? Dos mesos després de l’inici de curs, el projecte EduCAT 1×1 no acaba de rutllar pels problemes tècnics. La connectivitat falla molt. Massa sovint els mestres han d’aplicar el pla B: apagar ordinadors i treure fotocòpies. En aquesta entrevista, Jaume Graells, director general d’Educació Bàsica i Barxillerat, demana paciència a pares, mestres i alumnes, i diu que està convençut que era el moment d’engegar el projecte.

12 comentaris

 • Roser

  16/12/2012 9:32

  Discrepo d’en Jordi Sogas. Avui dia tothom mou ordinadors: tablets, mòbils connectats… Deixant això de banda, i mentre els informàtics no inventin la telepatia digital, per utilitzar els ordinadors a distància cal un altre ordinador local. I si tots els alumnes d’un centre han de tenir ordinadors a disposició a totes les aules on treballen, és més barat donar-los portàtils que no pas posar 30 (o 35) ordinadors fixos a totes les aules d’un centre.

  Pel que fa a la necessitat d’adaptació dels professors (que no mestres: a primària no s’hi ha implantat el sistema, només a secundària), m’ofèn, perquè fa mooooolt de temps que faig servir els ordinadors per a preparar les classes i que no els podia fer servir dins de l’aula perquè els alumnes no en tenien.

 • Jordi Sogas

  12/02/2011 18:51

  Soc informàtic i des de el primer dia hi tingut clar que l’ EduCAT 1×1 no pot funcionar.
  Avui en dia moure ordinadors es d’idiotes i el que cal es que els alumnes i professors utilitzin aquestes eines a traves de la xarxa independentment que la màquina es trobi a l’escola, a casa o a Tailàndia.
  Tampoc es pot imposar d’un cop. Ja que l’adaptació en els mestres i sobretot el que aporten el programari costaran molt de temps.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús