Rubalcaba vol que els professors passin un MIR com el dels metges

RubalcabaAlfredo Pérez Rubalcaba assegura que als professors els depara un futur cada vegada més complex, i que cal plantejar noves alternatives per a la seva formació i “no deixar-los sols en aquesta responsabilitat”, segons informa la Cadena SER. El vicepresident primer del govern de l’Estat creu que fins el 2020 s’hauran de contractar 200.000 professors, i defensa que un sistema de formació semblant al dels metges, un MIR educatiu, tindria sentit. Rubalcaba va llançar la idea fa uns dies en unes jornades educatives. Va deixar clar, però, que la idea era “una reflexió per al debat i no una proposta política”. Aquest funcionament implicaria que, un cop acabada la carrera, els professors passessin un període de pràctiques per agafar experiència i, al final, acabar obtenint una plaça fixa.

12 comentaris

  • Antoni Argent

    18/05/2011 15:31

    Totalment d’acord amb en Joan. Per què no passen un MIR els polítics? Perquè pràcticament no se’n salva ni un. Jo el que faria és que els alcaldes i polítics tinguessin un sou de 1000 euros! sí, senyor! SI FOSSIN MILEURISTES OTRO GALLO CANTARÍA!!! Si les lleis educatives les fessim els mestres i professors segur que la situació educativa milloraria.

  • Joan Mabras

    20/01/2011 17:57

    Sincerament, penso que està molt bé que es miri per l’educació i la seva qualitat. Però aquesta feina, que per mi és vocacional, que m’ha portat a treure’m unes oposicions que no han estat fàcils i que m’ha comportat sacrificar altres coses de la meva vida, crec que es mereix un respecte. Però no un respecte passant un filtre com preten ser aquest MIR i amb una temporada de pràctiques. Però que s’han cregut? després d’estar uns anyets d’interí, ara cap aquí, ara cap allà i haver de treure’s unes oposicions com aquestes, ara em proposen aquesta barbaritat? Si hi ha crisi, que estalviïn d’un altra banda o que ens donguin més recursos a les escoles… ja veuran com la cosa millora. En tot cas jo animo a projectar idees que motivin al docent a fer bé la seva feina. No som màquines i necessitem afecte com tothom. Un MIR???? vaaaaa!!!! Jo el MIR el faria passar als polítics!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús