Contemporitzar


La vicepresidenta del Govern s’ha referit al fet que si els pressupostos del govern no es rectifiquen seria un punt d’inflexió en la relació entre Catalunya i Espanya. Punt d’inflexió és una de les expressions típiques contemporitzadores que solen no tenir ni força ni conseqüències. Altres expressions similars són salt qualitatiu o passar la línia vermella. Totes indiquen que s’està anant més enllà del que es pot tolerar, però són formes tristament dèbils, que miren enrere. El moment reclama expressions fermes i perfectives, que no tinguin la vista posada a les contínues transicions inacceptables (la inflexió, la línia, el canvi qualitatiu). Volem sentir a dir als nostres polítics que s’ha girat la truita, que hem arribat al cap del carrer, que s’ha acabat el bròquil, que hem girat full, que hem donat carpetada, que les línies traspassades eren del color del no retorn.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús